Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Breur
Evertsenplein 74
3221 BL HELLEVOETSLUIS

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: 12.00 - 17.00 uur

Breur úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Vanaf € 50,00 bezorgen wij gratis in Hellevoetsluis. 

Onder de € 50,00 betaald u € 2,50 bezorgkosten.

Wilt u buiten Hellevoetsluis laten bezorgen neemt u dan even contact op voor de bezorgkosten.

U bent hier:
Breur
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Tomatin Cu Bocan Signature Highland Single Malt Whisky Peated

(0,0 / 5)
Tomatin Cu Bocan Signature Highland Single Malt Whisky Peated
Tomatin ligt op zo'n 315 meter boven de zeespiegel en is de op drie na hoogst gelegen distilleerderij van Schotland. De naam Tomatin is afkomstig van de gelijknamige plaats in de buurt en wordt uitgesproken als "Tomaat-in". Tomatin komt uit het Gaelic en betekent "de heuvel van de jeneverbosjes". De distilleerderij werd in 1897 door zakenmensen tijdens de whisky "boom" gebouwd onder de nieuw opgerichte firma The Tomatin-Spey District-Distillery Co. In 1906 ging de firma, wegens de verslechterende verkopen, failliet en tot 1909 bleef de distilleerderij gesloten. In 1909 werd Tomatin weer heropend, nu onder de naam The New Tomatin Distillers Co. Ltd. Tijdens de oorlog werd de distilleerderij wegens schaarste van het graan weer gesloten. In 1956 werd het aantal stills van 1 naar 2 verdubbeld. Vanaf 1961 tot 1964 kwamen er nog 5 stills bij en in 1974 werd de distilleerderij geheel gemoderniseerd. De moutvloeren verdwenen en weer werden er stills bijgeplaatst. Tomatin werd hiermee de grootste distilleerderij van Schotland. Na het faillissement in 1985 van Tomatin kwamen in 1986 de aandelen in Japanse handen. Takar Shuzo en Okura & Co werden de nieuwe eigenaren. In het stillhouse van Tomatin staan nu in totaal 23 stills, twaalf wash stills en elf spirit stills, waar er nog maar 12 van in gebruik zijn. Van de 24 washbacks, die van roestvrij staal zijn gemaakt, worden er nog maar 12 gebruikt. Ook wordt er maar 1 mashtun gebruikt. De new spirit laat men in refill sherry als ook in ex bourbon vaten rijpen. Het water dat men gebruikt voor de productie van whisky komt uit de Alt-na-Frith Burn. Deze Burn wordt gevoed door regen en sneeuw afkomstig van de Monadhlaith bergen en mondt uit in de Findhorn rivier, van waaruit het koelwater voor de condensors wordt gehaald. Slechts een kleine hoeveelheid Tomatin wordt als single maltwhisky op de markt gebracht, het grootste deel wordt voor de blended whisky's gebruikt.
De Cu Bocan is een Tomatin Highland single malt zonder leeftijdsaanduiding en met een rijping op vaten van jong eikenhout en ex-Bourbon en sherry vaten. Het verhaal achter deze speciale whisky komt van de legende over de hellehond Cu Bocan. Een monsterlijk die in de regio jarenlang de dorpen onveilig maakte. De hond werd eens gespot door een medewerker die na eerst te zijn weggerend probeerde de hond te slaan. Toen hij zijn hand naar de hond bewoog veranderde deze in een pluim van spookachtige rook die verdween over de veen velden.Elk jaar maakt men bij Tomatin een week lang geturfde whisky in plaats van de ongeturfde single malts die hier normaal gesproken vandaan komen. Deze editie, de Cu Bocan, is geturfd tot 15PPM
€ 46,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
46% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Geur
Kokosnoten en room met enkele bloemige tonen, peterselie en koriander gevolgd door langzaam opkomende rook die gevolgd wordt door limoen, grapefruit en tonen van amandelen en anijszaad
Smaak
in het begin heel licht gevolgd door honingachtige rook en rijke kruiden alskruidnagel, kaneel en steranijs die voor een zachte elegantie zorgen
Afdronk
Licht met een toets van zoete rook
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review